Sunday, 31 December 2017

Thank You My Senior Year :)

Assalamualaikum masih lagi hanna kat sini ahahahah its been awhile since i wrote something on this page due to my busy schedule ceh..ceh busy lah sangatt huhu.. not that busy but so so lahh yelaa tahun spm kan... so memandangkan harini hari last untuk tahun ni... marilah kita buat HIGHLIGHTS FOR 2017... okay takk?? sebab macam dah berhabuk gilaa blog aku...

January....
   biase lahh tahun baru kan..baru nak sesuaikan diri dengan keadaan baru, umur baru, kelas baru semua lahh baru... busy susun schedule untuk tuition, kelas tambahan, makan, tidur.... hohohoho

i started my 2017 with my birthday celebaration with my bff(S).. thank you girls ❤

February.....
     
     TIBA2 KENA MASUK KAWAD BHAII.. aku ni dah laa sejenis manusia yg tak aktif.. but for the sake of my bestfriend,aku join jugak (muqriez if you read it pleasee ahh berterima kasih) but okay laa belajar bekerja secara berkumpulan hoho my last sports day evaa

sumpah laa ni first and last time masuk kawad....


fav pic of this year


so much love for these people

April......

   nothing much that happened on april tapi ada benda paling best which is..... NIGHT AT THE MUSEUM @ MELAKA for form 5 students (dari kelas setia smpai rasional je).. school trip paling best sepanjang 11 tahun sekolah.. 

epic @ melaka




Terus skip time raya laa eh

❤❤❤❤


5 erat beraya

with shah rukh khan and hritik roshan?



on july ade benchmark dekat imtiaz kuala terengganu.. takde ape yg best pun just visit terengganu and visit sekolahh tu...


2018 ni dah boleh join ahli syurga kott heheheh


a few pictures of EPIC... thank you gaizz for being my gossip gang.. im surely going to miss everything abt u guys..much love from me :)

epic beraya





kipussss... kipus is actually my deskmates lol... macam mana terhasilnya kipus? sebab hani typo tikus jadi kipus..begitulahh ceritanyaa...setiap pagi at least mesti ade sorang yang moody.. sumpah annoying ughh.. tapi lepas masa kedua semua dah normal.... tak laa normal sangat usually semua akan lapar dan mencari makanan macam dah 10 tahun tak makan... kitorang suka main question and answer untuk sej and sc..nmpak macam pelajar cemerlang bukan? tapi benda tu bertahan untuk 10 minit je lepas tu mesti ade benda kelakar yang terjadi.... and ofc thanks to all of you sebab mampu deal dengan mood swing aku perghh bukan semua mam pu bertahan... cant wait to meet you girls



my best 4 girls since 2013.. thanks aqilah,waheeda and aida for everything since sekolah rendah sampai harini.. i hope that our friendship will lasts until jannah


tak percaya kita berjawatan kat sekolah hahahahhah



i miss my placee duhhh


 masa trial,tiba-tiba cikgu suruh jadi wakil sekolah untuk young entrepreneurship event... yang lain semua habis paper a week before the event tapi paper aku sorang je habis sehari sebelum.. mmg preparation ala kadar je laa cerita dia.. but we did it and im sooo proud with my teammates

teammates

 November
   tahun2 kesengsaraan berakhir jugak alhamdulillah

SPM HABIS DAH WOIII



 actually, my 2017 wouldnt be fun without my classmates.. aku gagah bangun pagi2 pegi sekolah sebab nak jumpa classmates yang perangai kadang2 penyejuk hati, kadang2 nak bagi penyepak pun hadoo..2 tahun kelas dgn dorang,tapi tahun ni baru rasa rapat tu... even kelas campur melayu,cina,india tapi bonding memang kuat gilaa ahh takede masalah racist ke ape dalam kelas..  kalau ade yg tak faham abt studies, tak pernah lokek untuk kongsi ilmu, bila down,mesti semua support esp our ketua kelas.. penah aku nangis lepas result math pastu malam tu dia ws cakap everything going to be alright.. sis terharuuuuuuu... budak2 perempuan pun memang sekepala laaa... lelaki suka mengacauu, membahan semua lahhh.... weih menitik ayaq mata ceqq type ni sebab rindu perangai korang ....









bodyguards


cikgu math berjayaa






yeay dahh graduateee

our fav ketua kelas :)


   Itulaaa a few highlights from 2017...banyak lagi tapi biar laa menjadi kenangan... best tak 2017? i can say that i love it so much.. macam2 pengalaman baru aku alami tahun ni... it taught me to be braver and independent than before... kita tak hidup untuk puaskan hati semua orang..kita mencuba yg terbaik tapi kalau orang tu still x boleh go dengan kita, kita pun kenaa laa move on.. learn to love urself and be positive in everything that you do... u have to sacrifice a lot of things to make ur self satisfied! jadi diri sendiri tu penting kalau nak tau siapa kawan kita yg betul dan siapa yg acah2 kawan tapi belakang kutuk belakang.. ignore negative people.. jangan cepat nak mengalah sebab kita tak tau sebenarnya kita lagi sikit je nak capai kejayaan .... kalau kita jatuh,kita kena bangun balik... kalau ade yang kata kita tak mampu,buktikan kat diorang yang kita ni x macam yang diorang sangka.. KILL THEM WITH SUCCESS.. takde ape yang lebih indah dalam hidup kita selain pengalaman yg kita lalui tak kisah la its bitter or sweet okayhhh??

xoxo salam 2018 
p/s semoga hanna dapat keputusan cemerlang dalam spm 2017 aminnnnn

Thursday, 3 November 2016

Sayonara Seniors :')

Alhamdulillah habis sudah final examku harini.. finally after 4 weeks full of stress.. basically ade lagi 8 hari je sekolah untuk tahun ni tolak cuti SPM semua.. but since dah habis exam and majority cikgu2 yg mengajar kelas aku pun sedang menanda kertas pt3 (nampaknya paper kitorang pun lambat lagi dapat) rasa macam nk buat cuti sendiri lol.. kalau ikutkan esok pun nak buat cuti sendiri dahh tapi kne pulangkan buku pulakk --"

okay back to the main topic.. memandangkan minggu depan SPM, so harini hari last laa batch aku ade senior kat sekolah (i think esok dorang cuti but not sure) lepastu tahun depan aku pulak jadi senior lol kelakarnya tapi lantaklaa.. aku bukan laa orang yang rapat dengan senior tapi ade laa a few yang aku *nak kata rapat tu bolehlaa*.. ade yang bagi pengajaran dalam hidup aku, ade yang bagi inspirasi,yang bagi motivasi,yang bagi masalah pun hadoo.. 

nak cerita pasal batch atas aku ni *yg ade related dgn aku je laa*, banyak sebenarnya tapi meh laa kita cerita beberapa yg menarik lol.. ni cerita paling aku tak boleh lupa dan takkan lupa ahh.. adelaa this trio A (they're boys) yang made my first year kat high school macam roller coaster.. bapak drama gilaa life aku time form 1 dulu sebab korang!!!! (if you guys are reading this,you guys know who you are lol) biase laa zaman2 baru masuk sekolah menengah aka zaman baru nak up dulu gatal nauu nak suka2  orang masyaallah gediknya aku dulu... so yaa tersangkut laa kat someone ni lolll ya Allah aku nak gelak type benda alah ni.. di saat kawan2 yg lain meminati senior form 5,form 4 waktu tu,aq minat budak form2 lol lame akk?? punyalaa macam2 effort aku buat nak bagi dia nampak aku suka dia (sumpah geli nak mampos) lepastu alahh boys mana nak layan budak2 gedik ni ann kahkahkah  then, ade laa insiden2 lain yang macam roller coaster tu.. gaduh kat fb,twitter semua..ee tah pape je.. kalau nak cite mmg panjang ahh dan biarlah hanya orang2 yg terlibat je tau hehehhe.. biaselaa kena bahan laa,kena ejek laa semua..alhamdulillah minat2 gitu je laa but thanks to tht guy sbb, dia laa aku kenal asyraaf hahahahahhahah gedikk... time tu mmg laa rasa sakit hati,marah,malu macam2 ahh aku rasa.. tapi bila ingat balik..wuishh kenangan paling bangang aku penah buat tapi to be honest sbb  diorang ni laa aku jadi matang sikit,belajar x yah mengada sangat senang cite dorang  ajar aku macam2 actually (tolong terharu kejap ye korang hahah)...cepat masa berlalu.. 4 years flew just in a blink of an eye haihhh maafkan saya gaiss sebab teruk sangat perangai but i swear i've changed hahahah

lepastu kakak2 senior yang baik dgn aku.. yang concern gila saat2 aku jatuh terduduk lepas pt3.. yang selalu bagi aku semangat, selalu tanya aku okay ke tak,yang selalu bagi inspirasi... especially kak jati and kak mj.. tak lupa jugakk buat kak anis, geng2 koop especially yang bertugas hari rabu... semua laa korang2 yang pernah memberi kata2 semangat dan dorongan, yang pernah buat baik dekat aku... TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADE MASA HANNA BELANJA MC D eeh hahahahah  surely gonna miss you guys yang bagi kenangan2 ni hoho

ape2 pun aku doakan batch '99 dapat jawab SPM dengan tenang.. semoga ilmu yang diperoleh daripada semua tenaga pengajar dapat diaplikasikan dalam SPM,dan kehidupan di masa akan datang.. aku doakan korang semua berjaya dunia akhirat.. dapat capai cita2 korang.. sentiasa doakan kejayaan bersama,terima kasih untuk semua kenangan kenangan pahit,manis.. pengajaran yang tak mungkin aku dapat dari orang lain.. doakan kejayaan kitorang pulak nanti.. insyaallah ukhuwah yang terjalin ni kekal sampai syurga.. ape2 pun Good luck and all the best.. kalau pernah diri ini mengumpat kalian,menyinggung hati dan perasaan, kalau2 ade perangai yang tak disenangi mohon dimaafkan.. halalkan segala memori yang akan tersimpan dalam kotak minda ini :) sayonara

Monday, 12 September 2016

Perlis-Hatyai-Krabi

Last week aku pergi krabi dengan geng2 kakak aku and it was fun.. kitorang pergi hari rabu 31 august haritu naik ETS dari KL Sentral sampai Padang Besar,Perlis and it took 4 hrs from KL.. sampai je kat Perlis sewa homestay,lepastu shopping dan dinner kat arked,padang besar...

Esoknya tu,kitorang bertolak dari padang besar pukul 7 pagi guna van yang besar tu.. perjalanan dalam 5-6 jam dari Perlis.. Singgah makan dekat rnr dekat Thailand yg menyediakan makanan halal... lepastu kitorang singgah dekat emerald river pool untuk mandi... nak masuk kat river pool ni kne jalan kaki around 1.4 km but it's worth it sebab memang lawa ahh

-lawa kann?-

Kat sini ade disediakan tempat solat,so jangan risau laa ye... Lepastu kami meneruskan perjalanan ke krabi... dah sampai tu macam biase ahh check in hotel semua... ouh yaa kitorang tidur dekat areetara resort.. alhamdulillah servis mmg tip top.. malam tu just relax2 kat bilik sebab esok nak pergi snorkelling...

Hari ketiga trip ni, kitorang pergi breakfast dulu dekat kedai depan hotel.. jangan risau, dekat krabi ni mmg bersepah makanan halal so korang boleh makan sepuasnya hahhaha.. dah habis makan semua, kitorang naik bot utk visit few islands, if im not mistaken ade lebih kurang 3-4 pulau yang kitorang pergi.. mula2 smpai satu pulau ni pergi mandi2 je dulu and the water is very clear ahh and mmg best nak mandi and ambik gambar dekat pantai dia

-jernih kan?-

Lepastu kitorang visit satu lagi pulau tapi kat sini ambik gambar je laa.. next island is maya bay.. kat sini mmg ramai visitors dan mohon lelaki2 utk menjaga pandangan anda semua ye!! Ambik gambar pun lawa kat sini.. next it's time for snorkelling.. serious best ahh sebab ikan banyak and corals dia lawa2.. last pulau yg kitorang pergi tak ingat nama ape tapi kitoramg berhenti utk makan and solat.. lepastu balik hotel... malam tu kitorang shopping dekat night market... 

-tempat snorkelling,corals dia cantik2-

-maya bay-

-acahh japp-







Hari terakhir di thailand, kitorang pergi naik gajah dekat hatyai dan shopping lagi dekat floating market.. mmg banyak shopping kat sini hohoho

-minum air kelapa dalam buluh-

-naik gajahh-

So yeah stay satu malam lagi kat perlis and esok tu naik ETS balik KL.. ouhh yaa ni kitorang pergi secara backpacking... next vacation kita tunggu nak pergi mana pulak eeh heheeh



Sunday, 11 September 2016

xoxo

can't believe it's already september.. i woke up this morning and woww dah 11 haribulan douhh and im still here, sitting in front of my laptop watching kdrama(s) hahaha (yelaa form 4 kan honeymoon year) basically my life went so well this past few months but a lil bit stress with kerja kursus account that have to be done in the end of this month fuhh unfortunately i feel so lazy to do that this weekend huhuhu..

so yahh few months left until 2017.. am i ready for it? to be honest,i've been waiting for 2017 since i was in standard 1.. idk why maybe on that time my sister was in form 5 and her life was very gempakk haahaha.. basically i'll be sitting spm next year and it'll be my last year being a school student (yass finally after 11 years wearing school uniform) terfikir jugak laa on my senior year ni nak active ahh kat sekolah tapi nnt macam susah je nk balance kan between belajar dgn koko.. tapi mmg tak ahh hanna nak active.. dah la pemalas nauzubillah hahahha lifeless gilaa.. can't wait for it.. ape2 pun marilah kita #roadtofinal dulu...

Saturday, 19 March 2016

Hong Kong & Shenzhen Trip December 2015

Lol patutnya aku post benda alahh ni like 3 months ago tapi got no time for it..  Baca je laa eeh..
So last December i went to Hong Kong and Shenzhen,China.. Pergi dengan ibu, ayah and my bestie kamelia..
Kitorang pergi 5 hari..  2 hari dekat Shenzhen, 3 hari dekat Hong Kong..  Weih seriously it was fun..  Lagi2 bila dapat holiday dengan bestfriend kauu lolol..

So yeahh kitorang pergi jumaat 4 December..  Flight pukul 9 pagi tak silap.. Sampai dekat Hong Kong International Airport pukul 1 petang..  (( ouhh yaa waktu kat malaysia and china adalah sama))  Dalam 3 jam je dari Malaysia, tak lama pun.. Sampai je sana biase laa ann ambik bag.. Kitorang Ingat tak sejuk tauu.. Sebab ayah kata suhu camm kat cameron highlands so tak prepare baju sejuk ke apee..  Sekali keluar je airport....  Masyaallah sejuk baqq hang... Ade sweater je hoho 😂 😂  lepastu dari Hong Kong terus pergi Shenzhen.. Shenzhen dgn Hong Kong adalah dua negara yang berbeza tauu ..  Shenzhen adalah hak milik China while Hong Kong satu negara yang lain..  soo kena lepas satu lagi kastam dari shenzhen ke Hong Kong .. Memang banyak kerja arr..  Kena bawak turun semua bag dari dalam bas dua kalii...  Lepas Settle semua  benda tu terus pergi shopping...  Dan dinner.. Since kat sana musim sejuk (tapi Takde snow)  malam dia cepat.. Pukul 5 dah gelap...

-ni depan mall.. Nama mall ni 1234 😂 belakang tu train nak pergi Guangzhou -

-loool macam kat Malaysia takde h&m-

-mencari wifi dekat lobby-

Buat korang yang suka ambk gambar and post insta , layan twitter 24/7 macam aq ni...... Maaf china tak benarkan rakyat dia pakai 2 social media tu cause rakyat dorang x berminat guna dua benda tu.. Pelik weihh..  Kalau nak masukkan gambar jugak, korang kena suruh kawan korang kat malaysia masukkan kat insta korang...  Make sure kawan yg boleh dipercayai laaa...  Hotel kat china ade wifi butt x leh masukkan gambar.. Sedih ann??  Tapi dekat Hong Kong boleh bukak insta, tapi susah nak dapat wifi.. What a sad life.. Boleh beli SIM card but mahal.. 50 HK dollars.... 


Lepastu hari kedua kitorang pergi melawat kilang2 herba dan teh dekat china..  Terbukti 90% barang dekat dunia adalah made in china lol..  Pergi melawat pusat perubatan tradisional dorang.. Macam kedai2 ubat cina kat malaysia tu..  Orang panggil ape.. Sen sei?  ((idk how to write it sorry but I hope u guys tau..))  Kalau pergi  china mmg wajib melawat2 kilang2 diorang sebab kerajaan dia nak melariskan barang katanyaa.. Macam masa aku pergi Beijing dulu pun dia bawak pergi kilang jade, kilang buat sutera and so onn..  Banyak benda kita belajar dari situ like macam mana terhasilnya batu jade yang mak2 kita pakai tu, ulat kain sutera and banyak laa :) 
Lepas melawat kilang2 tu semua tour guide membawa kami semua ke windows of the world.. Kat sini korang boleh laa berangan acah2 macam dah travel satu dunia cause kat sini ade Eiffel Tower, Big Ben, Niagara Falls macam2 laa..  Tapi masa kitorang pergi tu hujan lebat..  So x dapat nak explore semua tempat... 

-depan windows of the world -

-menara Pisa-

-see kat china pun ade Eiffel Tower k-

Sooo the third day kami kembali ke Hong Kong..  Sampai2 je kat sana terus pergi jewelry factory...  Tapi x de sape nak beli ape2..  Cause x bawak duit untuk beli barang kemas.. Hahah lepastu pergi Victoria peak.. Tempat ni Jackie Chan yang punya x silapp.. Lupa laa info pasal tempat ni..  Ni tempat shopping arr. But since dalam tu ade madame Tussaud's, so kitorang decide untuk pergi masuk sana and tak nak shopping.. Tak kan nak  lepaskan peluang jumpa retis2 kann even tu hanya patung lilin hahahha .. Victoria peak ni atas bukit..  So mmg boleh nampak the whole Hong Kong city dari sini... 

-alhamdulillah Obama PA i sekarang-

-tak2 sis bukan directioners-

-kim soo hyun eeh nama dia?¿?-

-in front of Victoria peak-

-Hong Kong City -

Balik dari sini kitorang pergi shopping dekat ladies market...  Shopping gila2 arr.. Barang2 dia murahh weihhh..  Beli souvenirs, beg sekolah ... Macam2 laa

The fourth day kat sana...  Masa yang paling ditunggu-tunggu oleh aku dan Farah kamelia............. Hong Kong Disneyland 🎊🎉🎈 kitorang spent time dari 9 pagi sampai 9 malam.. Bayangkann betapa bahagia nye hidup..  And ibu ayah bagi kitorang explore Disneyland tu berdua je... Ibu and ayah nak date laa tu 😂 

-ticket -

-sebelum masuk, ambk gambar dulu ye-

-wuuuhuu-



-dan tiba2 terjumpa cikgu hayati din  lol-

-terlalu gemuk untuk jadi Tinkerbell -

-new astronauts-

-aliceee-





  
Kat Disneyland ni ade satu je restoran halal..  Dalam map sebelum masuk Disneyland tu nnt dia akan bagitau kat mana restoran halal tu.. Satu lagi kat sini korang ambk laa gambar pos duduk ke, terbaring ke x de sape nak kesah..  Anddddd korang wajib main semua benda dalam ni sebab rugi kalau x main...  Kalau2 ade yang rasa macam "eeh sempat ke main semua tu in a day..  Seriously sempat.. Haritu aku pergi,  pukul 2 dah habis main semua siap boleh ulang main roller coaster 4 kali 😂...  Sampai2 je nanti, korang pergi laa naik train pusing satu Disneyland tu..   Nnt senang laa pilih nak pergi mana..  But aku rasa korang kena start main mainan dari depan baru pusing belakang2..  Andd jangan lupa ambik map..  Nanti sesat 😂.. Barang2 dalam tu mmg mahal2!!!  Bawak duit HK Dolars tu banyak.. But since aku kena kumpul pocket money sendiri, mmg x laa nak membeli dalam tu,duit tak banyak...  Just beli note book and pen.. Dua tu pun dah 100+  HK dolar..  Mahal weihhh... Dann tunggu laa sampai malam sebab nnt ade fireworks dan benda tu sangattttt MENARIKKKK.... 

Okayyy tu je laaa cerita dia..  Kalau ade kesempatan pergi ke sana, pergilaa... Best sangattt.. Sangatttt!!! Kitorang pergi under Andalusia Travel and Tour..  Hotel dia mmg 5 star..  Makanan halal semua siap kat sana..  Service memang tip top, dari airport malaysia sampai laa last day kat sana, urusan berjalan lancar... :) 

-byee Hong Kong -