Thursday, 3 November 2016

Sayonara Seniors :')

Alhamdulillah habis sudah final examku harini.. finally after 4 weeks full of stress.. basically ade lagi 8 hari je sekolah untuk tahun ni tolak cuti SPM semua.. but since dah habis exam and majority cikgu2 yg mengajar kelas aku pun sedang menanda kertas pt3 (nampaknya paper kitorang pun lambat lagi dapat) rasa macam nk buat cuti sendiri lol.. kalau ikutkan esok pun nak buat cuti sendiri dahh tapi kne pulangkan buku pulakk --"

okay back to the main topic.. memandangkan minggu depan SPM, so harini hari last laa batch aku ade senior kat sekolah (i think esok dorang cuti but not sure) lepastu tahun depan aku pulak jadi senior lol kelakarnya tapi lantaklaa.. aku bukan laa orang yang rapat dengan senior tapi ade laa a few yang aku *nak kata rapat tu bolehlaa*.. ade yang bagi pengajaran dalam hidup aku, ade yang bagi inspirasi,yang bagi motivasi,yang bagi masalah pun hadoo.. 

nak cerita pasal batch atas aku ni *yg ade related dgn aku je laa*, banyak sebenarnya tapi meh laa kita cerita beberapa yg menarik lol.. ni cerita paling aku tak boleh lupa dan takkan lupa ahh.. adelaa this trio A (they're boys) yang made my first year kat high school macam roller coaster.. bapak drama gilaa life aku time form 1 dulu sebab korang!!!! (if you guys are reading this,you guys know who you are lol) biase laa zaman2 baru masuk sekolah menengah aka zaman baru nak up dulu gatal nauu nak suka2  orang masyaallah gediknya aku dulu... so yaa tersangkut laa kat someone ni lolll ya Allah aku nak gelak type benda alah ni.. di saat kawan2 yg lain meminati senior form 5,form 4 waktu tu,aq minat budak form2 lol lame akk?? punyalaa macam2 effort aku buat nak bagi dia nampak aku suka dia (sumpah geli nak mampos) lepastu alahh boys mana nak layan budak2 gedik ni ann kahkahkah  then, ade laa insiden2 lain yang macam roller coaster tu.. gaduh kat fb,twitter semua..ee tah pape je.. kalau nak cite mmg panjang ahh dan biarlah hanya orang2 yg terlibat je tau hehehhe.. biaselaa kena bahan laa,kena ejek laa semua..alhamdulillah minat2 gitu je laa but thanks to tht guy sbb, dia laa aku kenal asyraaf hahahahahhahah gedikk... time tu mmg laa rasa sakit hati,marah,malu macam2 ahh aku rasa.. tapi bila ingat balik..wuishh kenangan paling bangang aku penah buat tapi to be honest sbb  diorang ni laa aku jadi matang sikit,belajar x yah mengada sangat senang cite dorang  ajar aku macam2 actually (tolong terharu kejap ye korang hahah)...cepat masa berlalu.. 4 years flew just in a blink of an eye haihhh maafkan saya gaiss sebab teruk sangat perangai but i swear i've changed hahahah

lepastu kakak2 senior yang baik dgn aku.. yang concern gila saat2 aku jatuh terduduk lepas pt3.. yang selalu bagi aku semangat, selalu tanya aku okay ke tak,yang selalu bagi inspirasi... especially kak jati and kak mj.. tak lupa jugakk buat kak anis, geng2 koop especially yang bertugas hari rabu... semua laa korang2 yang pernah memberi kata2 semangat dan dorongan, yang pernah buat baik dekat aku... TERIMA KASIH DAUN KELADI, ADE MASA HANNA BELANJA MC D eeh hahahahah  surely gonna miss you guys yang bagi kenangan2 ni hoho

ape2 pun aku doakan batch '99 dapat jawab SPM dengan tenang.. semoga ilmu yang diperoleh daripada semua tenaga pengajar dapat diaplikasikan dalam SPM,dan kehidupan di masa akan datang.. aku doakan korang semua berjaya dunia akhirat.. dapat capai cita2 korang.. sentiasa doakan kejayaan bersama,terima kasih untuk semua kenangan kenangan pahit,manis.. pengajaran yang tak mungkin aku dapat dari orang lain.. doakan kejayaan kitorang pulak nanti.. insyaallah ukhuwah yang terjalin ni kekal sampai syurga.. ape2 pun Good luck and all the best.. kalau pernah diri ini mengumpat kalian,menyinggung hati dan perasaan, kalau2 ade perangai yang tak disenangi mohon dimaafkan.. halalkan segala memori yang akan tersimpan dalam kotak minda ini :) sayonara

Monday, 12 September 2016

Perlis-Hatyai-Krabi

Last week aku pergi krabi dengan geng2 kakak aku and it was fun.. kitorang pergi hari rabu 31 august haritu naik ETS dari KL Sentral sampai Padang Besar,Perlis and it took 4 hrs from KL.. sampai je kat Perlis sewa homestay,lepastu shopping dan dinner kat arked,padang besar...

Esoknya tu,kitorang bertolak dari padang besar pukul 7 pagi guna van yang besar tu.. perjalanan dalam 5-6 jam dari Perlis.. Singgah makan dekat rnr dekat Thailand yg menyediakan makanan halal... lepastu kitorang singgah dekat emerald river pool untuk mandi... nak masuk kat river pool ni kne jalan kaki around 1.4 km but it's worth it sebab memang lawa ahh

-lawa kann?-

Kat sini ade disediakan tempat solat,so jangan risau laa ye... Lepastu kami meneruskan perjalanan ke krabi... dah sampai tu macam biase ahh check in hotel semua... ouh yaa kitorang tidur dekat areetara resort.. alhamdulillah servis mmg tip top.. malam tu just relax2 kat bilik sebab esok nak pergi snorkelling...

Hari ketiga trip ni, kitorang pergi breakfast dulu dekat kedai depan hotel.. jangan risau, dekat krabi ni mmg bersepah makanan halal so korang boleh makan sepuasnya hahhaha.. dah habis makan semua, kitorang naik bot utk visit few islands, if im not mistaken ade lebih kurang 3-4 pulau yang kitorang pergi.. mula2 smpai satu pulau ni pergi mandi2 je dulu and the water is very clear ahh and mmg best nak mandi and ambik gambar dekat pantai dia

-jernih kan?-

Lepastu kitorang visit satu lagi pulau tapi kat sini ambik gambar je laa.. next island is maya bay.. kat sini mmg ramai visitors dan mohon lelaki2 utk menjaga pandangan anda semua ye!! Ambik gambar pun lawa kat sini.. next it's time for snorkelling.. serious best ahh sebab ikan banyak and corals dia lawa2.. last pulau yg kitorang pergi tak ingat nama ape tapi kitoramg berhenti utk makan and solat.. lepastu balik hotel... malam tu kitorang shopping dekat night market... 

-tempat snorkelling,corals dia cantik2-

-maya bay-

-acahh japp-







Hari terakhir di thailand, kitorang pergi naik gajah dekat hatyai dan shopping lagi dekat floating market.. mmg banyak shopping kat sini hohoho

-minum air kelapa dalam buluh-

-naik gajahh-

So yeah stay satu malam lagi kat perlis and esok tu naik ETS balik KL.. ouhh yaa ni kitorang pergi secara backpacking... next vacation kita tunggu nak pergi mana pulak eeh heheeh



Sunday, 11 September 2016

xoxo

can't believe it's already september.. i woke up this morning and woww dah 11 haribulan douhh and im still here, sitting in front of my laptop watching kdrama(s) hahaha (yelaa form 4 kan honeymoon year) basically my life went so well this past few months but a lil bit stress with kerja kursus account that have to be done in the end of this month fuhh unfortunately i feel so lazy to do that this weekend huhuhu..

so yahh few months left until 2017.. am i ready for it? to be honest,i've been waiting for 2017 since i was in standard 1.. idk why maybe on that time my sister was in form 5 and her life was very gempakk haahaha.. basically i'll be sitting spm next year and it'll be my last year being a school student (yass finally after 11 years wearing school uniform) terfikir jugak laa on my senior year ni nak active ahh kat sekolah tapi nnt macam susah je nk balance kan between belajar dgn koko.. tapi mmg tak ahh hanna nak active.. dah la pemalas nauzubillah hahahha lifeless gilaa.. can't wait for it.. ape2 pun marilah kita #roadtofinal dulu...

Saturday, 19 March 2016

Hong Kong & Shenzhen Trip December 2015

Lol patutnya aku post benda alahh ni like 3 months ago tapi got no time for it..  Baca je laa eeh..
So last December i went to Hong Kong and Shenzhen,China.. Pergi dengan ibu, ayah and my bestie kamelia..
Kitorang pergi 5 hari..  2 hari dekat Shenzhen, 3 hari dekat Hong Kong..  Weih seriously it was fun..  Lagi2 bila dapat holiday dengan bestfriend kauu lolol..

So yeahh kitorang pergi jumaat 4 December..  Flight pukul 9 pagi tak silap.. Sampai dekat Hong Kong International Airport pukul 1 petang..  (( ouhh yaa waktu kat malaysia and china adalah sama))  Dalam 3 jam je dari Malaysia, tak lama pun.. Sampai je sana biase laa ann ambik bag.. Kitorang Ingat tak sejuk tauu.. Sebab ayah kata suhu camm kat cameron highlands so tak prepare baju sejuk ke apee..  Sekali keluar je airport....  Masyaallah sejuk baqq hang... Ade sweater je hoho 😂 😂  lepastu dari Hong Kong terus pergi Shenzhen.. Shenzhen dgn Hong Kong adalah dua negara yang berbeza tauu ..  Shenzhen adalah hak milik China while Hong Kong satu negara yang lain..  soo kena lepas satu lagi kastam dari shenzhen ke Hong Kong .. Memang banyak kerja arr..  Kena bawak turun semua bag dari dalam bas dua kalii...  Lepas Settle semua  benda tu terus pergi shopping...  Dan dinner.. Since kat sana musim sejuk (tapi Takde snow)  malam dia cepat.. Pukul 5 dah gelap...

-ni depan mall.. Nama mall ni 1234 😂 belakang tu train nak pergi Guangzhou -

-loool macam kat Malaysia takde h&m-

-mencari wifi dekat lobby-

Buat korang yang suka ambk gambar and post insta , layan twitter 24/7 macam aq ni...... Maaf china tak benarkan rakyat dia pakai 2 social media tu cause rakyat dorang x berminat guna dua benda tu.. Pelik weihh..  Kalau nak masukkan gambar jugak, korang kena suruh kawan korang kat malaysia masukkan kat insta korang...  Make sure kawan yg boleh dipercayai laaa...  Hotel kat china ade wifi butt x leh masukkan gambar.. Sedih ann??  Tapi dekat Hong Kong boleh bukak insta, tapi susah nak dapat wifi.. What a sad life.. Boleh beli SIM card but mahal.. 50 HK dollars.... 


Lepastu hari kedua kitorang pergi melawat kilang2 herba dan teh dekat china..  Terbukti 90% barang dekat dunia adalah made in china lol..  Pergi melawat pusat perubatan tradisional dorang.. Macam kedai2 ubat cina kat malaysia tu..  Orang panggil ape.. Sen sei?  ((idk how to write it sorry but I hope u guys tau..))  Kalau pergi  china mmg wajib melawat2 kilang2 diorang sebab kerajaan dia nak melariskan barang katanyaa.. Macam masa aku pergi Beijing dulu pun dia bawak pergi kilang jade, kilang buat sutera and so onn..  Banyak benda kita belajar dari situ like macam mana terhasilnya batu jade yang mak2 kita pakai tu, ulat kain sutera and banyak laa :) 
Lepas melawat kilang2 tu semua tour guide membawa kami semua ke windows of the world.. Kat sini korang boleh laa berangan acah2 macam dah travel satu dunia cause kat sini ade Eiffel Tower, Big Ben, Niagara Falls macam2 laa..  Tapi masa kitorang pergi tu hujan lebat..  So x dapat nak explore semua tempat... 

-depan windows of the world -

-menara Pisa-

-see kat china pun ade Eiffel Tower k-

Sooo the third day kami kembali ke Hong Kong..  Sampai2 je kat sana terus pergi jewelry factory...  Tapi x de sape nak beli ape2..  Cause x bawak duit untuk beli barang kemas.. Hahah lepastu pergi Victoria peak.. Tempat ni Jackie Chan yang punya x silapp.. Lupa laa info pasal tempat ni..  Ni tempat shopping arr. But since dalam tu ade madame Tussaud's, so kitorang decide untuk pergi masuk sana and tak nak shopping.. Tak kan nak  lepaskan peluang jumpa retis2 kann even tu hanya patung lilin hahahha .. Victoria peak ni atas bukit..  So mmg boleh nampak the whole Hong Kong city dari sini... 

-alhamdulillah Obama PA i sekarang-

-tak2 sis bukan directioners-

-kim soo hyun eeh nama dia?¿?-

-in front of Victoria peak-

-Hong Kong City -

Balik dari sini kitorang pergi shopping dekat ladies market...  Shopping gila2 arr.. Barang2 dia murahh weihhh..  Beli souvenirs, beg sekolah ... Macam2 laa

The fourth day kat sana...  Masa yang paling ditunggu-tunggu oleh aku dan Farah kamelia............. Hong Kong Disneyland 🎊🎉🎈 kitorang spent time dari 9 pagi sampai 9 malam.. Bayangkann betapa bahagia nye hidup..  And ibu ayah bagi kitorang explore Disneyland tu berdua je... Ibu and ayah nak date laa tu 😂 

-ticket -

-sebelum masuk, ambk gambar dulu ye-

-wuuuhuu-



-dan tiba2 terjumpa cikgu hayati din  lol-

-terlalu gemuk untuk jadi Tinkerbell -

-new astronauts-

-aliceee-





  
Kat Disneyland ni ade satu je restoran halal..  Dalam map sebelum masuk Disneyland tu nnt dia akan bagitau kat mana restoran halal tu.. Satu lagi kat sini korang ambk laa gambar pos duduk ke, terbaring ke x de sape nak kesah..  Anddddd korang wajib main semua benda dalam ni sebab rugi kalau x main...  Kalau2 ade yang rasa macam "eeh sempat ke main semua tu in a day..  Seriously sempat.. Haritu aku pergi,  pukul 2 dah habis main semua siap boleh ulang main roller coaster 4 kali 😂...  Sampai2 je nanti, korang pergi laa naik train pusing satu Disneyland tu..   Nnt senang laa pilih nak pergi mana..  But aku rasa korang kena start main mainan dari depan baru pusing belakang2..  Andd jangan lupa ambik map..  Nanti sesat 😂.. Barang2 dalam tu mmg mahal2!!!  Bawak duit HK Dolars tu banyak.. But since aku kena kumpul pocket money sendiri, mmg x laa nak membeli dalam tu,duit tak banyak...  Just beli note book and pen.. Dua tu pun dah 100+  HK dolar..  Mahal weihhh... Dann tunggu laa sampai malam sebab nnt ade fireworks dan benda tu sangattttt MENARIKKKK.... 

Okayyy tu je laaa cerita dia..  Kalau ade kesempatan pergi ke sana, pergilaa... Best sangattt.. Sangatttt!!! Kitorang pergi under Andalusia Travel and Tour..  Hotel dia mmg 5 star..  Makanan halal semua siap kat sana..  Service memang tip top, dari airport malaysia sampai laa last day kat sana, urusan berjalan lancar... :) 

-byee Hong Kong -






Friday, 18 March 2016

2016

hey guys hanna here!!! so today is  18 March  2016.. WOOW IT'S MARCH!!!
lama gilaa ann tak update entry hoho dah 3 bulan masuk 2016 
baru nak update..apekahh??? lol

weihh rasa macam baru je habis pt3 beberapa hari yang lalu tiba2
mid term dah dekat..damnnnn..okay since tajuk entry kita pada hari ini adalah "2016" so i'll tell u guys how i survived in 2016 lol.. baru 3 bulan dah macam2 drama hadoo..

let's start....

January
perghh memang challenging month gila arr... even though january is my fav month sebab my birthday is on january,but still x leh lawan rasa sedih time tu..pfft AKU TAK BOLEH MOVE ON DARI PT3 ... WTH!!! yeahh as u all knows i only get 4a's heh and my maths paling terukzz nak mampusz ... gila tak meroyan time tuh.. maths and science paling aku struggle gila at last dua2 tu laa paling haromm sekali.. hoho lepastu terpisah jauh dengan bff aku iaitu qielah,wa and aida.. three of them dapat science stream but aida kelas lain... aku tercampak kelas account .. dalam kelas tu,ade 8 orang je dari kelas aku tahun lepas.. sedih ann ..rasa macam bodoh gila time tuh.. Anas dapat kolej vokasional.. tinggal 7 orang je hurmsss.. apply masuk science kena tunggu februari baru dia bagi keputusan.. that's mean i have to stay on that class for a month fuhh..memang time tu hari2 merayu kat ibu ayah mintak tukar sekolah sebab x tau kenapa,dah takde feel nak sekolah situ.. kira cam dah x de hati laa nak stay.. nasib baik x de yg dpt sbp batch kitorang..kalau tak, lagi aku meraung mengenang nasib... but ayah and ibu cakap stay je.. buang masa tukar2 sekolah ni..okay sis redha.. memang down gila and need support from everyone yang rapat dengan aku time tuh.. 
and yeahhh tak pernah sehari pun aku tak nangis dalam bulan january haritu..SERIOUS TAK TIPU!! aku rasa aqilah,waheeda and aida dah menyampah dengar aq membebel tak nak sekolah situ lagi ((hahah sorry girls ... nanti sis belanja tea bag depan sekolah eeh)) tapi setiap ape yang terjadi mesti ade hikmah dia kan?? bak kata orang putih "everything happens for a reason"... jyeahh dalam2 aq down and tengah2 kusut tu aku tau sape yang betul2 kawan aku.. anddd the most surprising thing isss...alhamdulillah semua kawan2 aku tu ade support aku.. hahahah thank you #themulians1315 sebab layan kerenah aku hahaha and kak zati if u read this.. thank you for the motivations and advices.. kak zatiemj thanks even akak tak tau but i put u as my inspiration huhu.. love u guys so much..((takde emoji kiss laa kat sini hurmzzz)) and yeah trust me.. every obstacles that He gives to us, it will make us close to him and membuatkan kita terfikir apa salah kita kat Allah,kat parents,kat cikgu2 kat kawan2... Dia nak bagi kita sedar :)

february...
alhamdulillah dapat tukar science stream... but yeah ade beberapa perkara yang membuatkan aku kembali ke kelas account.. biarlah ia nya menjadi satu rahsia.... ecehhh.. science is quite tough act.. so february honeymoon month heheheh kena cover addmaths yang banyak tertinggal.. thanks to those yang rajin stay sebab nak ajar aku addmaths..especially muqriez,aieza and aida.. ((ok2 nnt aku belanja korang jugakk)) ape yang jadi ehhh february??? ouh loool konon nak kuruskan badan tapi harommm.. makan je kerja.. serious teruk gila nafsu makan aku sekarang.. kalau study mesti kena makanan ..ish2 kena kawal ni.. basically february tak banyak cerita sangat huhuhu....

march...
lolol EXAM.... huhuhuh alhamdulillah exam dah habis... WEIH SERIOUSLY FOM 4 SUSAH kalau korang tak struggle dari awal tahun!!! kepada siapa2 yang tak sedar diri lagi macam aku ni.. haa baiklaa sedarkan diri anda dan pergi belajar SEKARANG!!!  hohoho i told to my self... kalau kau tak struggle nnt kau menangis macam pt3 haritu.. fuhh i have to study right now  cehh .. so yaa..focus..tahun depan SPM!! dari form 4 kena work hard..  

jadi kesimpulannya....
life form 4 ni memang lain laa dari masa zaman2 lower form dulu..
rasa macam 24 jam tu tak cukup.. 
nak kena catch up semua subjek..takde masa dah nak main2..
perangai tak matang dulu2 pun dah dapat dihakis sikit2 (lol).. 
dari form 4 laa kena struggle untuk SPM.. 
huwarghh cepatnyaa membesar :'(
penat dia tu tu lain macam..semangat dia pun lain macam.. homeworks tak nak skip2 dah..
revision ikut schedule((konon)).. takde masa dah nak leka2.. hohohoho
and yeahhh everything happens for a reason ^_<

Saturday, 17 October 2015

Pentaksiran Tingkatan 3 2015!!!

so 12-15 october 2015 was the unforgettable date for 2015 form 3 students in Malaysia.. congratulations to all of us cause finally THE WAR HAS ENDED wuhuuu... let me tell u guys the chronology of pt3......

we have started the pentaksiran since june which is we have to finish the kerja kursus for  geography and sejarah.. imagine...we have to finish those kerja kursus in bulan puasa oh mai goodness.. it was so tired.. start with geography.. nasib baik senang kau.. kalau takk mampos aku bhahah 2 weeks aka 6 periods .. nasib siap mengikut waktu yang ditetapkan.. parah jugak kalau tak siap haritu.. continue with sejarah..masyaallah nak carik bahan dia punyalah susah.. tajuk dia Perjanjian Persekutuan 1895.. 2 weeks before hari raya my bff (anis) and i were going to Perpustkaan Negara to find the informationss.. perghh ramai gilerr form 3 students kat situ.. tak jumpa bahan pergi pulak kat KL Library penat weihh penat..EXHAUSTED!!!... tapi allah bantu hambakan dia kan alhamdulillah everything went well.. lepastu beraya sakan lahh kann..berjimba dgn duit raya korang selagi mampu..

around 1 or two weeks after raya kitorang dh start buat ujian bertutur/oral test for b.melayu and english.. masa english tu tak tau kenapa nervous sangat smpai dapat tajuk terus blurr.. ouh yaa i have to talked about the disciplined in school.. menggelatar siaa masa cakap.. BM okay je laa kott hahah.. masa ujian mendengar tu  geram gilerr...the PA SYSTEM was bad and we cant hear the questions and informations clearly... and Pak Jusoh plizz laa tak  yah buat lawak hambar with your kopi and payung etc.. hurghhh 

lepastu... last week was the very asdfghjkl 3 days for us... hari jumaat sebelum tu pergi mintak maaf kat cikgu.. pergh menangis gilerr2 arr time tuhh.. rasa macam banyak gilerrr buat dosa kati cikgu2... cikgu mengajar aku tidur laa borak laa pfft sorry... mintak maaf kat kawan2.. lol habis pekse ulang balik salah sama kat korang bhahaha... k laa nanti aku insaf.. hari isni tu paling berdebar... BM quite tough but okayy laa jugakk... paling menyakai bila dapat paper maths................... bapak arhh format tukar derr.. i was like hella yeahh .. frust laa jugak bilaa susah and TAK DAPAT JAWAB..sebab selama ni banyak focus on maths sebab well i dont hate maths but i just dont like it.. those algebras,linear questions andd so on buat otak serabut.. takpelaa..aku dah usaha.. dah doa.. tawakkal je lahhh... lepastu sc,english,kh,agama and arab pun bolehlaa ~~~~ nak kata susah tu tak lah sangat..

persoalannya sekarang ni mampu kah seorang nurul hanna capai target yang telah disasarkan?? hahaha honestly i dont have the answer for this questions whether for my self or for anyone.. sebab tak nak laahh berharap lebih2 sat lagi result hancuss..  hanya berharap dapatbagus and with the result i can continue my high school life in boarding school.. pray for me okayhhh 
-nahh i payung gambar baru lepas jawab paper arab-